сряда, 3 октомври 2007 г.

LOST


ами да, така е то...
или просто може би съм такъв човек.
докато сме на вълна мен, изглеждам ужасно на тези автентични кадри, но същия ден станахме мега рано да ходим НА библиотека, за да четем текст, който отлагахме една седмица, а и... а и вие да готвите два пъти на ден ще заприличате на мен. чувствам се изцеден и потиснат и цялото това готвене ми внушава да добавям "а" на края на думите: "чувствам се изцедена и потисната".

иначе в предния пост наложих тенденцията да експонирам (wap-wa-pwa) разни местни продукти и придобивки. е, този път сме на вълна придобивки.
знам, че това ще развълнува някои от вас, така че дори съм го дарил с що годе адекватна снимка. за мен е... yeah, whatever. да и естествено това не е баш, the real deal, затова ще пропусна всички интелигентни забележки за the green fairy, отрязани и уши и Трент Резнър (Б. ред.: http://www.youtube.com/watch?v=l0s5UOVsMDg):


но това вече...
тук просто хипстърометъра ще се пръсне, и знам, че е четвърти пореден чифт черно бели кецове, но имаше безумна разпродажба, а и, you know, обичам "старата школа":


като цяло, с моя вроден аналитичен ум се случва да разцепвам мрака на социалните феномени и да ги сервирам на хора, които не ги интересува (баба ми)...
все едно де, самата практика на купуването на сувенири и тЯм подобни представлява до някаква степен символно приобщаване на късове от непознатия завладян свят. сувенирът действа и като отправна точка за спомена - обединява пътуването и дома в памет. всъщност това ми хрумна като се сетих, че в стария свят (този, който държа да кажа, че не вярвам да е съществувал), разни безумни крале са се трепели да събират артефакти свързани със смъртта на Иисус, защото видиш ли като ги отнесат у дома си, градът им става нов Йерусалим, получава божествена легитимация и т.н. не знам за какво пиша тези глупости... освен може би защото като се върнем, ще се окаже, че сме попили чуждата култура на едно повърхностно пазарно ниво, а не сме донесли артикули от истинска стойност - ключодържател на Оломоуц и glow in the dark макет на Карловия мост...

ами да, enter Brock from the USA.
Брок се занимава с това да доказва съществуването на т.нар. dorks в реалния живот - има "matching denim jacket and pants" и името му е изписано на чантата, но не с флумастер, а мама и тати са дали да се отпечата... сам по себе си Брок не е лош и дори някак си оставаш безсилен пред неговата способност да се очарова от сервирането на руска салата и посещението на замъци... НО!
доколкото разбрах от нашите американски приятелки, Брок е казал, че не би издържал да е по-на изток от тук и, цитирам "anything worse than this". Самата фраза "anything worse" предполага, очевидно, че тук е и поне малко "bad". само, че тук не е. едва ли има по-нормално място на света... чисто, подредено, на някои места даже по американски стерилно, с тази разлика, че има и пешеходци, а не всички са се наблъскали в тръковете си, за да ходят до мак драйв, драйв-ин синема, концерт на At the Drive-In и т.н. тук... трамваите са ниски, за да могат пенсио... възрастните хора да се качват лесно и шофьорите спират на пешеходни пътеки (извратени копелета). като казвам това изобщо не отправям няква косвена критика към България. това са детайли, без които спокойно мога да живея...
абе просто това е едно нормално развито място, както почти всички места вече, и е много смешно някои да го храни. особено някой в чиято държава най-възрастното нещо е Доналд Тръмп...

8 коментара:

qb каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
momchino каза...

хей, откога на блога ми пише izpoved.com?
изобщо не знам за какво говориш бтв... кога са тия избори и за какво са :D

ако са събота-неделя, аз ще съм в Прага и мога да отида да гласувам в посолството, за който изпрати един колет с медец насам.
такъв човек съм аз

qb каза...

за кмет бе тъпак! дори аз знам, макар и от известно време:Р другия месец са. добре повече няма да споделям нищо!

Unknown каза...

OMFG на записа, някъде към деветата секунда, се включва духа на Данчо Караджов...

Не се сърди на Броколи, според мен той сигурно е израстнал в някой събърб, в който майките си разменят пайове с приспивателни, разменят си мъжете тайно мислейки, че децата им нищо не подозират и по-умните деца са депресирани, пушат марихуана и джиткат Halo 3, докато палците не им откажат, а има и Брок.

QUOTE:
все едно де, самата практика на купуването на сувенири и тЯм подобни представлява до някаква степен символно приобщаване на късове от непознатия завладян свят. сувенирът действа и като отправна точка за спомена - обединява пътуването и дома в памет. всъщност това ми хрумна като се сетих, че в стария свят (този, който държа да кажа, че не вярвам да е съществувал), разни безумни крале са се трепели да събират артефакти свързани със смъртта на Иисус, защото видиш ли като ги отнесат у дома си, градът им става нов Йерусалим, получава божествена легитимация и...UNQUOTE

о_0

Егати, имам чувството, че не сме от една планета, е такa.
Definately Teh Smartest Missle In The Silo You Be.


Владислав Варненчук към Януш Хуняди:

-Еее Януш помниш ли как ни смачкаха при Варна?
-Е да, ама поне си взехме пръст, а и пастирските щерки си ги биваше

Signed:
DoppelMANKer

momchino каза...

ROTLMGAO или както е там!!

Bulls-eye!! And the rest of the dominos will fall down like a house of cards. Check-mate!

Unknown каза...

Токсичните облаци ли бе? ххехеахехе

Поздрав с Black Cloud по случая.

Vikotelo каза...

Момчи бих ти казала Оооо Колко яко!НО НЯМА!
опиваш се да ни покажеш колко невероятнишки етакалудничката неща има извън териротията на нашата комунистическа държава но.........си ЛИЧИ че имаш друго в предвид.

1. Абсент- чист знак, че ти е домъчняло за всичко зелено от лятото. Тук се включват ментите и скрежините...
2. Обувките-евтина имитация на онези така известни български плетени патъци който всеки уважаващ себе си човек трябва да притежава за да гази без страх през плявата. Ако не бяха тукашно производство щяха да са на мястото на Vans мда...
Жалко че ако напиша в гугъл "патъци" няма да открия фотос.
хеф фън!

momchino каза...

<< in your face!
тук имат мента, само че е много по-натурална и питателна. единственият й минус е, че се продава в половинлитрово шише, но това са приказки, които не влизат в политиката на блога ми ;))